• Home
  • Veel gestelde vragen – Revamil®

VEEL GESTELDE VRAGEN – REVAMIL®

Kan ik niet net zo goed een pot honing uit de supermarkt gebruiken?

De meeste honing uit de supermarkt, en zelfs uit de gezondheidswinkel, bevat maar heel weinig actief enzym. Het speciale procedé waarmee Revamil® wordt geproduceerd garandeert een hoog enzymgehalte met een langdurige enzymwerking. Bovendien wordt de honing van Revamil® gesteriliseerd, zodat er absoluut geen bacteriesporen in kunnen zitten.

Waarom zou ik een product op basis van honing gebruiken?

Omdat er geen ander product is dat zowel de wondinfectie bestrijdt en op hetzelfde moment de wondgenezing stimuleert.

Is een product op basis van honing duurder dan andere bestaande producten?

Revamil® producten worden gemaakt volgens strikte kwaliteitseisen en zijn uiterst effectief, waardoor zij in vergelijking met andere producten zeer concurrerend zijn.

Doet Revamil® pijn op de wond?

Op sommige wonden kan Revamil® in het begin even prikken, maar dat gevoel verdwijnt vrij snel, meestal binnen vijf minuten.

Kun je allergisch reageren op Revamil®?

Voor zover bekend is een allergische reactie op Revamil® in een wond zeer zeldzaam. Wel raden wij af Revamil® op een wond te gebruiken als bekend is dat u allergisch bent voor honing.

Mag je Revamil® gebruiken als je pollenallergie hebt?

Pollenallergie ontstaat door inademen van stuifmeel. In Revamil® zit wel stuifmeel, maar in een wond roept dit geen allergische reacties op.

Lekt Revamil® langs het verband?

Door de lichaamstemperatuur wordt Revamil® op een wond vloeibaarder en kan gaan lekken. Dat voorkom je door slechts een dun laagje Revamil® aan te brengen en de wond goed af te dekken.

Kun je Revamil® ook op de huid gebruiken?

Dat kan wel, maar het trekt niet zo goed in. Daarom kun je voor de huid beter DermagíQ® Skin gebruiken.

Waarom staat de tube van Revamil® een beetje bol?

Door het sterilisatieproces zet de honing wat uit, hierdoor komt de tube een beetje onder druk te staan. Er zit gegarandeerd 18 gram honing in een tube!

Werkt Revamil® ook tegen (voet)schimmels?

Door de lage pH van Revamil® worden schimmels geremd. Een product dat beter in de huid trekt is DermagíQ® Skin . Dit is een zalf op basis van medicinale honing.

Mag Revamil® ook bij baby’s worden gebruikt?

De honing in Revamil® wordt gesteriliseerd en bevat daarom geen Clostridiumsporen. Daarom is Revamil® 100% veilig voor elke wond en ook bij baby’s.

Mag Revamil® op open wondjes worden gesmeerd?

Ja dat mag, want Revamil® is een CE-geregistreerd product voor de behandeling van slecht helende, open wonden.

Bevat Revamil® conserveringsmiddelen?

De antibacteriële honing in Revamil® zorgt voor een voldoende conserverend effect, zodat conserveringsmiddelen niet nodig zijn.

Hoelang achter elkaar mag je Revamil® gebruiken?

Revamil® mag worden gebruikt totdat de wond gesloten is. Gaat de wond niet dicht, raadpleeg dan de arts voor het vervolg van de behandeling.

Wordt Revamil® vergoed?

U kunt Revamil® direct zelf kopen, maar dan wordt het niet vergoed. De Revamil® Wondverbanden (dressing 5x5, 8x8 en 10x20 cm) worden vergoed indien deze zijn voorgeschreven door een arts. Uiteindelijke vergoeding wordt bepaald door uw zorgverzekeraar.

Kan ik Revamil® bij de drogist kopen?

De meeste drogisten hebben Revamil® niet in hun assortiment. U kunt Revamil® wel bij elke apotheek kopen, in ieder geval kunnen zij het voor u bestellen.

TERUG NAAR BOVEN